ASSALAMUALAIKUM & HELLOW GUYS ! what up ?? welcome to blog cik wawa . hopu u all enjoy bile masok blog wawa , sory kalu blog wawa tak brape nak owesome mcm korg :) nice to meet u all , LOVE GUYZ :D--->> SILA PINKAN ENTRY ANDA DI "TALK HERE" SEKIRANYA ANDA INGIN SAYA MEMFOLLOW ANDA SEMULA :) TQ BEST VIEW --> GOOGLE CROME

BUDAK AWESOME

Monday, 3 December 2012

KAHWIN MUDA ??



see the tajok ?? KAHWIN MUDA .. ape pendapat korang bile ade orh tuuu kain muda drpd usianye .. msty korg pk :

A.msty da gatal sgt la tu nak kawin
B.agknye da ade isi kotttt
C.ade org sponser la tu :P 
benda alah nie msty da bermain kt kpale korg kn ?? tp korg taux ?? org dulu2 time zaman nenek moyang kite dyorg semua kain time umur belasan tp ade tu blm abis TINGKATAN 5 da kain , tp time tu ade ke makcik pakcik yg berpikir mcm tu ? no kn ?? and korg ade terpikir tak mcm mane dyorang leh kekak smpai berpuluh2 tahun sedangkan kite nie ta sampai 10 tahun tu dah ade yg bercerai , alasanya da bosan , tak sepahaman dll ..sebenarnye kawin muda ke lambat ke semuanya berpunca dr diri kita ... kalau kita pandai mengawal prasaan , pandai mengawal pasangan kite pon boleh jadi mcm org dulo-dulu gk kekal smpai berpuluh2 tahun . so now wawa nak bg tips sikit tentang KAWIN MUDA :)

1. Berfikiran Matang 
Kamu perlu menjadi seorang yang matang berfikir dan rasional. Kamu tidak boleh berperangai seperti keanak-anakan dan terlalu mentah. Sekirannya hubungan kamu sedang menghadapi masalah, kamu harus bijak memikirkan jalan penyelesaian yang rasional. 
2. Jangan Ada Rahsia. 
Hubungan yang baru setahun jagung amatlah rapuh dan mudah runtuh, ini kerana adanya sikap ‘prasangka’. Jadi, elakan daripada berahsia dengan pasangan kamu hingga menyebabkan si dia mula berprasangka dan curiga dengan kamu.

3. Luangkan Waktu Bersama. 
Jika dahulunya perkataan ‘workaholic’ sangat sinonim dengan kaum lelaki, kini perempuan juga tidak kurang hebatnya. Maka, tidak hairanlah jika kamu berdua jarang bertemu muka hingga menyebabkan si dia dan kamu tidak seintim dulu dan ia mula memberi kesan yang tidak baik pada hubungan kamu. Oleh itu, apa kata luangkanlah masa yang terluang bersama-sama dengan melalukan aktiviti yang berfaedah.

4. Buang Ego Yang Tinggi Melangit. 
Perasaan ego dan remaja tidak dapat dipisahkan seperti isi dan kuku. Namun, dalam perhubungan perasaan ego harus di buang jauh apatah lagi bila kamu berdua telah bergelar suami isteri. Apasalahnya bertolak ansur lah sedikit.

5. Give and Take. 
Tidak dapat dinafikan lagi, ada juga hubungan yang goyang akibat mereka tidak boleh menerima kelemahan pasangan mereka masing-masing. Mengapa mesti begitu? Seharunya, kamu sebagai suami isteri yang muda harus menerima kelemahan dan kekurangan pasangan kamu, kerana kamu perlu ingat, kamu juga mempunyai kekurangan. Jadi belajarlah teknik ‘Give and Take’ untuk menyelamatkan hubungan kamu berdua.
wawa tak menggalakkan kawin muda cz kadang2 kawin muda nie depends pd diri seseorang .. kalu orang tu ade ciri2 yg boleh menanggung risiko dan pandai menyelesaikan masalah dan boleh selesaikan masalah sendiri why not kan ?? pokok pangkal semuanya dari diri sendiri :)

sumber --> COME HERE !


TERIMA KASIH DAUN KELADI , ADA ENTRY BAIK SAYA POST LAGI :D

1 comment:

  1. jodoh masing2..cepat atau lambat, tu semua kerja ALLAH :)

    ReplyDelete

dah baca ?? apa komen korang dengan entry cik wawa ni ?? menarik atau tidak ??
komen pandangan menarik untuk wawa ubah menjadi yang lagi baik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
LIMITED EDITION BY CIK WAWA